Архив на категория ‘Новини’

Протестно събрание, 10.04.2011 г. / 11:00 h

петък, 8 април, 2011г.

Незаконното сметище край Суходол расте в грубо нарушение на Европейските директиви за управление на отпадъците. Общинското бунище е биологично оръжие. Убиват ни бавно. Всички знаете за това и мълчите…

Настоящото правителство с помощта на умело манипулирани чиновници от Европейската комисия ни върна в Средновековието. Лишават ни от правото на здравословен избор на живот. Отнемат ни правото на проевропейски избор за опазване на околната среда.

Сдружение „Защита здравето и живота на населението и околната среда” с подкрепата на Сдружението на майките, Пенсионерското сдружение и Църковното настоятелство, организира протестно събрание под надслов:

РОБИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!

КОГА?           НА 10.04.2011 г. (НЕДЕЛЯ) ОТ 11:00 ЧАСА

КЪДЕ?           ПРЕД ЧИТАЛИЩЕТО НА КВ. СУХОДОЛ

Benetton, The Mall и… Суходол

вторник, 3 август, 2010г.

Изборът на BenettonПо-рано тази година Benetton България организира конкурс за детска рисунка на тема „Цветовете на пролетта”! Официален гост на събитието и почетен председател беше собственикът на Benetton Group Spa, г-н Лучано Бенетон.

Benetton и новият търговски център The Mall избраха за популяризиране на събитието рисунка от конкурса “Искам да живея на чисто”, проведен от суходолското екологично сдружение през март 2008 год. Творбата е на Вероника Николова от Суходол, която спечели трето място в конкурса.

Благодарим на Benetton и на The Mall за популяризирането на нашата дейност!

Сдружение “Защита здравето и живота на населението и околната среда”

Възпоменателен митинг “Суходол не се е предал”, 04.07.2010 / 11: 00 h

петък, 2 юли, 2010г.

 

Уважаеми жители на Столицата, уважаеми Суходолци,

 

Преди 5 години, на 08.07.2005 год. нашите мирни протести в квартал Суходол бяха незаконно смазани с щитове и палки на повече от 2500 полицая и жандармеристи от цяла България. Западна София беше отцепена с ограждения и тежко въоръжени жандармеристи с цел информационно затъмнение. Не бяха допуснати журналисти, които реално да отразят тези събития. Нашите мотиви - защита на нашите здраве и живот, опазване на околната среда, както и разграничаване от престъпния начин на управление на община и държава.

 

С МИЛИЦИОНЕРСКИ ПОХВАТИ, НЕЗАЧИТАЙКИ ЕКОЛОГИЧНИТЕ, ЗДРАВНИ И ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ, СЕГАШНАТА ВЛАСТ ОБЯВИ И МЕТОДИЧНО ПРОВЕЖДА ОТЯВЛЕН ГЕНОЦИД СПРЯМО НАС. СРЕЩУ ВСИЧКИ НИ СЕ ВОДИ БИОЛОГИЧНА ВОЙНА.

 

Нека отново напомним на Европа и Света, че СУХОДОЛ НЕ СЕ Е ПРЕДАЛ!

КОГА?          На 04.07.2010 г. (неделя) от 11:00 часа

КЪДЕ?          Пред читалището на кв. Суходол

Сдружение “Защита здравето и живота на населението и околната среда”

——————————–

Кадри от протестни действия в Суходол (архив, suhodol.org):