Архив на категория ‘Вашите писма’

Дори и съдебната институция отстъпи, 19.09.2008 г.

петък, 19 септември, 2008г.

БРАВО НА СУХОДОЛЦИ! ДОРИ И СЪДЕБНАТА ИНСТИТУЦИЯ ОТСТЪПИ!

Извинете за това, че съм забравила точните факти, но самият Министерски съвет ли твърдеше, че е взел решение? Кой орган е дал тази информация, която съдът е отхвърлил като невярна?

Н.С.

ОТГОВОР:

Здравейте, Н.С.!

Благодарим Ви за подкрепата и за съпричастността към нашия проблем!

Чавдар Георгиев (зам.-министър на МОСВ), Минко Герджиков и Мария Бояджийска твърдяха от трибуната на Министерски съвет, че имат подкрепа на МС. Вижте повече на http://suhodol.org//?p=103. Оказа се, че не е така и Джевдет Чакъров изфабрикува решението, което отпадна във Върховния административен съд (поредното дело, което спечелихме).

При възникнали въпроси сме на Ваше разположение.

С приятелски поздрави от квартал Суходол,

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВЪПРОС:

Здравейте! Благодаря много за информацията! Сега вече си спомних за какво ставаше въпрос. Още по времето на Софиянски бях  на ваша страна. Мисля, че изпратих текст и снимки от протестите ви точно когато Софиянски ви лъжеше, на една страница на Европейската комисия, посветена на Европейската зелена седмица, която се провежда всяка година. Изпратих и информация за други прояви на гражданските сдружения. Всичко това се появи на тази страница, но получих забележка, че имало много критика и като най-добра беше оценена информацията за събиране на подписи от деца и ученици в район “Илинден” за създаване на зелени площи и условия за игри и спорт в района. Цялата изпратена информация известно време след завършването на проявите в Седмицата отива в архив и вече не може да се види. Така ми съобщи човекът, който ръководеше събирането на информацията от различните страни и с когото се бях свързала.По повод на Суходол имам една идея. Аз сътруднича на списание “…”, което помества материали за външната околна среда - в най-широкия смисъл. Мога да попитам редакторите дали биха искали да пуснат материал за вашия проблем. Пишете ми дали сте съгласни. Ще взема интервю от някого от вас и ще го допълня с данни, които може да ми предоставите, както и със снимки. Пишете ми дали сте съгласни.Не съм имала работа с Герджиков и Чавдар Георгиев (който ми е противен с глупостите, които говори), но от Бояджийска съм възмутена до дъното на душата си! Тя подкрепи лъжи на Дирекция “Европейска интеграция” на общината - за един международен проект, в който беше включена общината. Възнамерявам да се обърна към прокуратурата, въпреки че и там не се знае знае ли се…Поздрави,

Н.С.

ОТГОВОР:

Здравейте отново, Н.С.!

Благодарим Ви за предложението да се публикува материал за нашия проблем! Разбира се, че приемаме с благодарност тази идея и бихме съдействали с удоволствие за реализирането й.

Предлагаме, преди да пристъпим към разговор на живо (или интервю), да разгледате нашия сайт http://www.suhodol.org/Разгледайте подробно секциите аудио, видео, снимки, новини и т.н. Мисля, че сайтът може да се окаже добър източник на информация. Разбира се не възнамеряваме да се ограничим до предоставянето само на тази информация. Бихме отоговорили на всички Ваши въпроси.

При възникнали въпроси сме на Ваше разположение.

С приятелски поздрави от квартал Суходол,

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

Имената и част от текса в тази кореспонденция са променени (скрити или съкратени) с цел опазване на лични данни.


Поздравления за упоритостта и смелостта, 19.09.2008 г.

петък, 19 септември, 2008г.

Поздравления за упоритостта и смелостта да отстоявате правата си колеги!

 Дерзайте!

Наталия Димитрова

19.09.2008 г.


Задушливи миризми в квартал Суходол, 08.09.2008 г.

понеделник, 8 септември, 2008г.

Здравейте,

Казвам се Т. Д. и живея на ул. “…” № …  в Суходол. Вече около месец между 02:00 и 04:00 часа всяка нощ се събуждам от задушлива миризма на изгоряло и въпреки горещините, прозорците трябва да се затварят. Имам бебе и се притеснявам за него, защото мисля, че тази миризма е от запалени боклуци на сметището. Говорих и с други майки, които са забелязали същото.

Моля да инициирате проверка - нека да се направи замерване на въздуха, но точно в тези часове на нощта.

С уважение,

Т. Д.

Името и адресът в това запитване са променени (скрити) с цел опазване личните данни на жалващата се гражданка.

ОТГОВОР:

Здравейте, г-жо Дойчева!

Искрено съжалявам за случващото се в нашия квартал. За съжаление не само Вие усещате тези задушливи миризми. Те са факт и човек не трябва да е експерт, за да установи наличието им. Аз също имам бебе на 10 месеца, както и племенник, който е на три години и вече е болен от астма. Дъщеря ми доскоро беше на инхалации. Не го пожелавам на никого!

Това, което бихме направили, е да сезираме РИОСВ (Регионалната инспекция по околна среда и водите). За съжаление нямаме големи надежди, защото именно РИОСВ е инстанцията, която разреши незаконното повторно отваряне на криминалното сметище край нашия квартал. Все пак ще им напишем един и-мейл. Ще се опитаме да се договорим да ни посетят тогава, когато най-силно се усещат тези задушливи миризми. Надявам се да реагират и да са в услуга на гражданите.

При възникнали въпроси съм на Ваше разположение.

С приятелски поздрави,

Ивайло Кръстев

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

София 1362, кв. Суходол, ул. Траян Танев 32, ПК 2
факс 02/9583533  
e-mail info@suhodol.org   web www.suhodol.org

ПИСМО ДО РИОСВ - СОФИЯ:

Уважаема г-жо Благиева,

За пореден път при нас постъпва жалба от жител на квартал Суходол относно замърсяване на атмосферния въздух в късните нощни часове. Моля, вижте приложените по-долу и-мейли!

С настоящия и-мейл Ви молим за съдействие и предлагаме да съгласуваме съвместни действия относно замерването на атмосферния въздух. Предлагаме това да стане по наш сигнал в късните нощни часове. Моля Ви да ни уведомите кои служители на РИОСВ биха ни били на разположение за тази цел, както и да посочите техните мобилни телефони и и-мейли.

Благодарим Ви предварително за оказаното съдействие! При възникнали въпроси сме на Ваше разположение.

Поздрави от квартал Суходол,

Управителен съвет

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

София 1362, кв. Суходол, ул. Траян Танев 32, ПК 2
факс 02/9583533  
e-mail info@suhodol.org   web www.suhodol.org