Задушливи миризми в квартал Суходол, 08.09.2008 г.

Здравейте,

Казвам се Т. Д. и живея на ул. “…” № …  в Суходол. Вече около месец между 02:00 и 04:00 часа всяка нощ се събуждам от задушлива миризма на изгоряло и въпреки горещините, прозорците трябва да се затварят. Имам бебе и се притеснявам за него, защото мисля, че тази миризма е от запалени боклуци на сметището. Говорих и с други майки, които са забелязали същото.

Моля да инициирате проверка - нека да се направи замерване на въздуха, но точно в тези часове на нощта.

С уважение,

Т. Д.

Името и адресът в това запитване са променени (скрити) с цел опазване личните данни на жалващата се гражданка.

ОТГОВОР:

Здравейте, г-жо Дойчева!

Искрено съжалявам за случващото се в нашия квартал. За съжаление не само Вие усещате тези задушливи миризми. Те са факт и човек не трябва да е експерт, за да установи наличието им. Аз също имам бебе на 10 месеца, както и племенник, който е на три години и вече е болен от астма. Дъщеря ми доскоро беше на инхалации. Не го пожелавам на никого!

Това, което бихме направили, е да сезираме РИОСВ (Регионалната инспекция по околна среда и водите). За съжаление нямаме големи надежди, защото именно РИОСВ е инстанцията, която разреши незаконното повторно отваряне на криминалното сметище край нашия квартал. Все пак ще им напишем един и-мейл. Ще се опитаме да се договорим да ни посетят тогава, когато най-силно се усещат тези задушливи миризми. Надявам се да реагират и да са в услуга на гражданите.

При възникнали въпроси съм на Ваше разположение.

С приятелски поздрави,

Ивайло Кръстев

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

София 1362, кв. Суходол, ул. Траян Танев 32, ПК 2
факс 02/9583533  
e-mail info@suhodol.org   web www.suhodol.org

ПИСМО ДО РИОСВ - СОФИЯ:

Уважаема г-жо Благиева,

За пореден път при нас постъпва жалба от жител на квартал Суходол относно замърсяване на атмосферния въздух в късните нощни часове. Моля, вижте приложените по-долу и-мейли!

С настоящия и-мейл Ви молим за съдействие и предлагаме да съгласуваме съвместни действия относно замерването на атмосферния въздух. Предлагаме това да стане по наш сигнал в късните нощни часове. Моля Ви да ни уведомите кои служители на РИОСВ биха ни били на разположение за тази цел, както и да посочите техните мобилни телефони и и-мейли.

Благодарим Ви предварително за оказаното съдействие! При възникнали въпроси сме на Ваше разположение.

Поздрави от квартал Суходол,

Управителен съвет

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА”

София 1362, кв. Суходол, ул. Траян Танев 32, ПК 2
факс 02/9583533  
e-mail info@suhodol.org   web www.suhodol.org


Вашият коментар: